Изключително щастлви и признателни от вашата любов към Skincyclopedia & натуралните веган серии на Victoria beauty, решихме да удължим тяхната промоция до 03.10! Възползвайте се сега! Безплатна доставка при поръчка над 50лв.
ПрофилЛюбимиКоличка


Политика за използване на бисквитки

Тази политика се отнася до “бисквитките”, използвани  в уеб сайта  на Камко ЕООД, със седалище "Цариградско шосе" 112, Пловдив, България, Идентификационен номер на компанията:  825276249, наричано за кратко CAMCO.  

Ние използваме бисквитките  за следните цели:

  • за функционирането на сайта ;
  • за анализ на поведението на посетителите на сайта;
  • за реклама;


Тази политика е част от общата политика на CAMCO за защитата на личните данни и регламента на магазин camco.bg.  

Защитата на личните данни е една от основните ценности на съвременните европейски общества. Тази защита е осигурена от правото на Европейския съюз  - Регламент /ЕС/ 2016/679 /Общ регламент за защита на личните данни/ и от националното законодателство  - Закон за защита на личните данни. 

Защитата на личните данни е от изключително значение за CAMCO, защото оценяваме Вашето доверие. 

Ние се стремим да съхраним това доверие, като за целта въвеждаме и се придържаме към открити и  прозрачни правила за отговорно обработване и защита на личните данни.   

За всякакви въпроси и коментари можете да свържете се с нас на  адрес: България, гр. Пловдив, ул. Цариградско шосе  112, и на имейл: supportgdpr@camco.bg

 

Какво представляват бисквитките и какви видове са 

 

Бисквитката са малки частици данни - текстови файлове, състоящи се от букви и цифри,   които се изпращат до Вашия браузър от уеб сървър и се съхраняват на Вашето устройство, така че сайтът да може да разпознае Вашия компютър. Бисквитката се инсталира чрез искане, подадено от терминала на потребителя към сървъра на  CAMCO или на сървъра на трето лице.

Има два вида бисквитки – постоянни и временни или „сесийни“ бисквитки. Постоянните бисквитки се съхраняват като файл на Вашия компютър или мобилно устройство за дълъг период от време, определен от параметрите на бисквитката или докато не се изтрият ръчно от потребителя. 

Сесийните бисквитки се поставят временно в компютъра Ви, когато посещавате нашия сайт, но изчезват, когато затворите страницата, което означава, че те не се съхраняват за постоянно на Вашето устройство.   

Какви бисквитки използваме и как

Ние използваме информацията от бисквитките, за да направим нашата страница по-приятна, по-удобна и по-лесна за използване от потребителите.  Чрез тях ние  Ви  разпознаваме и  представяме съдържанието на сайта по начин, адаптиран към Вашите предпочитания като потребител. Бисквитките  подпомагат  желанието ни  да предоставяме услуги, които са възможно най-добре пригодени към потребителя, например относно предпочитанията за онлайн поверителност, кошницата с покупки или подходящи реклами. Също така, те се използват при подготовката на анонимни обобщени статистически данни, които ни помагат да разберем как потребителите се възползват от нашата интернет страница, което ни позволява да подобрим структурата и съдържанието, без да идентифицираме всеки отделен потребител.

Използваме следните видове бисквитки:

Задължителни бисквитки (essential cookies)

Тези бисквитки са строго необходими, за да може сайтът да изпълнява своите функции. Например използваме тези бисквитки:

  • за да установим автентичността на нашите потребители, когато те използват сайта, така че да можем да предоставим нашите услуги;
  • за да можем да изпълняваме нашите условия за ползване на сайта и да поддържаме сигурността на нашите услуги.

Сесийни бисквитки

Използваме сесийни бисквитки, например:

  • за да Ви позволим да се движите между отделните страници на нашия сайт, без да е необходимо отново да се логвате;
  • за да Ви разпознаваме, когато се връщате на нашия сайт, за да използвате услугите ни.

Бъдете сигурни, че бисквитките не могат да навредят на Вашите файлове или да увеличат риска от вируси.

Използваме и някои бисквитки на трети страни като част от нашите услуги. Тези бисквитки се управляват от съответните сайтове и не се контролират от нас. По-долу са изброени бисквитките на трети страни, които използваме, някои от които могат да бъдат изключени с помощта на общите настройки на Вашия браузър. За други е необходимо да посетите съответните сайтове и да следвате осигурените инструкции.

Използваме Google Analytics, за да генерираме статистика за трафика на сайта и източниците на трафик. За отказ вижте https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Използваме SendPulse, за да имате възможност да включите известявания в браузъра си. Ако включите настройката, в последствие винаги можете да се откажете, като промените съответните настройки във Вашия браузър. Например в Google Chrome настройката се намира в Settings/Content Settings/Notifications. За останалите браузъри, моля, вижте техните указания за ползване и настройки.

Използваме интегрирани бутони за споделяне на социалната мрежа Facebook. Ако не искате Вашето посещение на нашия уебсайт да бъде свързано със съответния потребителски профил в социалната мрежа, моля, излезте от потребителския си профил в Facebook. Вие можете да предоставите или ограничите възможността на Facebook и неговите партньори да Ви показват реклами във и извън Facebook. Въпреки това, данните от Facebook се съхраняват и обработват, така че има възможност за връзка към съответния потребителски профил и Facebook може да използва информацията за собствени рекламни цели, в съответствие с политиката за използване на данни на Facebook https://www.facebook.com/about/privacy.

Използваме и бисквитки, описани в таблицата по-долу.  Ние няма да използваме тези бисквитки по други начини освен тези, които са посочени в тази политика за използване на бисквитки.


Име на бисквитката

Категория

Тип

Продължител

ност

Кой има достъп до бисквитката

_fbp

Функционалност

ППостоянна

30 дни

GANG 

_ga

Функционалност

Постоянна

30 дни

GANG

_gat

Функционалност

Постоянна

30 дни

GANG

_gid

Функционалност

Постоянна

30 дни

GANG

cblon

Функционалност

Постоянна

30 дни

GANG

cbuid

Функционалност

Постоянна

30 дни

GANG

cbuid_meta

Функционалност

Постоянна

30 дни

GANG

PHPSESSID

Функционалност

Сесия

В края на всяка сесия

GANG


 

Трета страна

Категория

Цел

Политики

Google Analytics

Analytics

Web analytics

https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en

https://www.google.com/analytics/terms/us.html

Google AdWords

Advertising

Remarketing

https://policies.google.com/privacy https://policies.google.com/privacy/update

https://policies.google.com/technologies/ads

Google Maps API

Functionality

Reverse geocoding 

https://policies.google.com/privacy

Hotjar

Analytics

Web analytics

https://www.hotjar.com/legal/policies/privacy

Google Doubleclick

Advertising

Display advertising

https://policies.google.com/technologies/ads

Facebook

Advertising

Remarketing

https://www.facebook.com/privacy/explanation
https://www.facebook.com/about/privacy/update


Съдържат ли бисквитките  лични данни 

 

Бисквитките сами по себе си не изискват лични данни,  като дори не идентифицират личността на интернет потребителите. Само за  улеснят  някои функции на потребителя или да му предоставят усещане, което е пригодено за неговите предпочитания,   могат да бъдат събирани   лични данни чрез използването на бисквитки. Тези данни са шифровани обаче по начин, който прави неоторизирания достъп до тях невъзможен. 


Как се блокират бисквитки

 

Важно е да знаете, че Вие можете да изберете дали да приемете бисквитките или не. Ако искате да знаете кога Вашият компютър получава бисквитка, можете да настроите браузъра си така, че той да Ви уведомява за това. Така имате възможност да приемете или откажете дадена бисквитка. Вашият компютър може да бъде настроен да отхвърля всички бисквитки. Ако искате да разберете как да направите това, моля, посетете www.aboutcookies.org. Повечето браузъри са настроени по подразбиране да приемат “бисквитки”, но можете да промените Вашите настройки за блокиране на някои или всички бисквитки. 

Информация за браузърите и за начина на настройка на предпочитанията за файловете на бисквитки можете да намерите на техните уеб страници или друга документация на интернет браузърите: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Android, Iphone и Ipad


Моля, обърнете внимание, че промените в браузъра Ви, с които се деактивира функцията за бисквитки, ще попречат на част от нашия сайт да функционира правилно. Например, блокирането на бисквитките може да Ви попречи да:

  • купувате онлайн
  • да се идентифицирате при влизане във Вашия профил


Защо бисквитките  са важни 


Бисквитките   заемат централно място за ефективното функциониране на интернет, подпомагайки да се създаде едно приятелско насочено усещане и престой, който да е адаптиран към интересите и предпочитанията на всеки потребител. 

Отказът или деактивирането на бисквитки може да направи някои сайтове или части от сайтове  неизползваеми.

Моля да имате предвид, че деактивирането на бисквитките не означава, че вече няма да получавате, съгласно законодателство, онлайн реклама, а само това, че тя вече няма да бъде в състояние да взима предвид Вашите предпочитания и интереси, видими от Вашето поведение при сърфиране в Интернет.
Примери за важна необходимост от използване на бисквитки (при които не се изисква разрешение на потребителя през профила):

  • Съдържание и услуги, съобразени с потребителските предпочитания – категории продукти  
  • Оферти, съобразени с потербителските интереси
  • Запаметяване на пароли
  • Запаметяване на филтрите за защита на деца за съдържанието в Интернет (опции семеен режим (family mode),функция за безопасно търсене (safe search)).
  • Ограничаване честотата на разпространение на реклами – ограничаване на броя на показване на дадена реклама за определен потребител в някой сайт.
  • Осигуряване на подходяща за потребителя реклама.
  • Измерването, оптимизацията и адаптацията на характеристиките за анализ – като например потвърждение на определено ниво на трафика в уебсайта, какъв тип съдържание се разглежда и как даден потребител влиза в уеб сайта (например: чрез търсачките, директно, от други уеб сайтове и т.н.). Уебсайтове обработват тези анализи относно използването им за подобряване на услугите в полза на потребителите.

 

Въпроси на защита и поверителността

 

По принцип, браузърите имат интегрирани настройки за поверителност, които осигуряват различни нива на приемане на бисквитки, период на валидност и автоматично изтриване, след като потребителят е посетил определен сайт.

Други аспекти на сигурността, свързани с бисквитките:

  • Персонализиране на настройките на браузъра по отношение на бисквитките, за да се достигне до удобното ниво на Вашата безопасност при използването на бисквитки.
  • Ако вие сте единственият човек, който използва определен компютър, можете да зададете дали искате по-дълги период от време за съхранение историята на сърфирането и лични данни за достъп.
  • Ако споделяте достъп до определен компютър, можете да вземете предвид настройката на браузъра така, че той да изтрива индивидуалните Ви данни за сърфирането, всеки път, когато затворите браузъра. Това е един от вариантите за достъпа до сайтове, които използват бисквитки и за изтриване на цялата информация от посещението при приключване на сесията.


  • Други подобни технологии 

 

Има и други технологии, които могат да бъдат използвани за същите цели като на бисквитките, като за тях важат същите условия и правила.  CAMCO използва като подобна технология Local Storage. 


Полезни връзки и допълнителна информация

Ако искате да научите повече за бисквитките и какви се използват те, препоръчваме следните линкове:

Microsoft Cookies guide

All About Cookies

http://www.youronlinechoices.com


Промени в нашата политика за бисквитките

Всички бъдещи промени в нашата Политика за бисквитките ще бъдат публикувани в регламента на магазин camco.bg. Всички промени влизат в сила незабавно, с изключение на съществуващите потребители, за които тези промени влизат в сила 15 дни след публикуването им, освен ако не е упоменато друго.

За контакти

Приемаме всякакви въпроси и коментари, свързани с политиката ни за бисквитките. 

Моля, изпращайте ги на  имейл supportgdpr@camco.bg.