ОХЛЮВНА ФЕРМА

Водени от отговорността към качеството на живота на нашите клиенти и знаейки, че охлювната слуз е субстанция с разнообразно приложение- от успешен начин за противодействие на възпалителните процеси до инструмент за разкрасяване, решихме да направим козметиката от охлюви достъпна за всеки.

През 2010 г. създадохме първата ферма в България за биологично отглеждане на охлюви за козметични цели. На площ от 3 дка в Пловдивска област отглеждаме над 1 млн. охлюва от северноафриканската порода Helix Aspersa Maxima. Избрахме този вид, защото той произвежда най-качествената слуз за козметични продукти.

Нашите охлюви могат да се похвалят с високо качество на живот, защото ги храним с трева и специално разработени фуражи с витамини. Компютърна система се грижи за общия им комфорт и впръсква вода на определено време. През зимата, когато охлювите спят, ги гледаме в специална камера с температури, подходящи за тях. Събираме слузта на ръка, без дори да ги стресираме. Не използваме машини за извличането й, защото това да останат живи е най-важно за нас.