МИСИЯ & НАСЛЕДСТВО

Вярваме, че грижата за света, в който живеем е на първо място. Отговорни сме към  живота, безопасността, здравето и благополучието на всички.

Нашите продукти, процес, фирмената култура , личното поведение и отношението ни към клиентите, партньорите и обществото повече от четвърт век са доказателство за нашата отговорност.

Грижим се за това вие да сте добре. Когато вие сте добре и ние сме добре.

Вярваме, че благополучието се полага на всички, които се стремят към него.

 

Христо Драмов,

създател и собственик

РАЗВИТИЕТО НА КАМКО Е ДОБРЕ ПЛАНИРАН ВЪЗХОД
1991
Камко започва като малка семейна фирма – дистрибутор на парфюмерия през 1991 г., в началото на прехода и частната инициатива в България.
1992
Още през следващата година – 1992 се внедрява софтуерна система, създадена специално за фирмата, която да контролира процесите в бизнеса.
1993-1995
От 1993 г. Камко става вносител на Unilever за България. Впоследствие – през 1995 г., започва да внася козметика, парфюмерия и битова химия на големи френски, английски, полски, дубайски, испански, южнокорейски и американски концерни.
1995-2009
Междувременно фирмата се ориентира към собствено производство под козметичната марка Victoria Beauty, която е и най-силно наложената от портфолиото й в световен мащаб.
2010
През 2010 г. Камко създава първата в България ферма за биологично и хуманно отглеждане на охлюви за целите на козметиката.
2010
Опирайки се на силните традиции в българската индустрия, фимрата натрупва опит, който й позволява развитие и ръст и нарежда Камко сред фирмите - фактори на козметичния и парфюмериен пазар в България. В момента броят на хората, които градят успеха на Камко, е над 80.
2010
През 2010 г. Камко придобива собственост над завода с емблематичното име «Бъдеще» в град Пловдив, където днес творим нашето бъдеще.
2011
Със създаването на марката Standelli Professional фирмата навлиза на пазара с първокласни и надеждни СПА аксесоари, инструменти и четки за грим; Със Skinlite Professional Камко включва в портфолиото си широка гама от професионални продукти, предназначени за услугите на козметиците и салоните за красота; а с Aristea Perfumes компанията започва да разработва собствени парфюмни води и СПА комплекти по най-актуалните тенденции в този сектор.
2013
През 2013 г. компанията въвежда по европейска програма съвременни системи за контрол върху всички бизнес процеси - ERP и WMS, за да се осигури безопасност и качество по цялата верига на доставката – от фермата до магазина. Същата година се сертифицира и по ISO 9001:9008 за търговия на едро с козметични, парфюмерийни и почистващи продукти. Всичко това гарантира тотален мениджмънт на качеството /TQM/ .
2018-
Камко е производител, прилагащ добрите практики при производство /GMP/ в контрола на качеството и минимизирането на риска по време на производствения цикъл /в това число – суровини, помещения, оборудване, обучение и хигиена на персонала/.

И до днес сме устремени към прилагането на най-добрите практики, системи и процеси за отвеждане на дейността ни в бъдещето и осигуряване на добруването на нашите клиенти и партньори.
IMG_9115
P1000111
Picture7
Standelli Professional LOGO
IMG_9027